BOSSE erbjuder utbildning, föreläsning och handledning inom sexuell hälsa och personlig assistans. Vi erbjuder också utbildning med inriktning KBT och bemötande. Varmt välkommen att höra av dig med din förfrågan.
På denna sida hittar du information om:
BOSSE erbjuder dig med personlig assistans utbildning och/eller handledning kring din roll som arbetsledare.
Tillsammans med dig planerar vi ett upplägg kring vad som är viktigt för dig och som du vill att dina assistenter ska tänka på i sin yrkesroll.
Utbildningen BOSSE erbjuder skapar förutsättningar för en gemensam plattform där deltagarna kan mötas med förståelse och respekt för varandra och uppdraget.
Tillsammans medvetandegör vi våra beteenden i olika situationer och i de maktstrukturer som finns i mötet med andra.
Utbildningen är uppdelad i fyra delar och syftar till att ge en bred förståelse och insikt samt att upprätta gemensamma överenskommelser som gäller i arbetsgruppen utifrån varje del i utbildningen..
Samhällsnivå – Lagar, regler, tystnadsplikt i teori och praktik
Gruppnivå – Yrkesroll och vad som ingår i den, privat kontra professionellt, behov, moral, relationer
Individnivå – Privat och personligt, vad är skillnaden?, flexibilitetsregler, tolkningsföreträde, ge och ta emot feedback, värderingar, gränssättning
Uppföljning – av lärdomar, insikter, överenskommelser och den vidare utvecklingen
Du finansierar utbildning eller handledning via assistansersättningen.
Stefan Balogh, legitimerad arbetsterapeut och sexolog ger under sina föreläsningar och utbildningar ett bredare perspektiv på sexuell hälsa.
Stefan rör sig kring frågor om identitet, integritet och rätten till information. Stefan tar också upp frågan kring vad som är sex, hur sex kan praktiseras och vilket ansvar en vårdgivare eller annan professionell utförare har i dessa frågor.
Utifrån uppdragsgivare anpassar Stefan sina föreläsningar att rikta in sig på de frågeställningar som berör området som mest.
Ett exempel på detta kan vara kunskapen kring grundläggande behov, mänskliga rättigheter, ett bredare perspektiv på begreppet sexuell hälsa, hjälpmedel som främjar sexuell hälsa samt frågor kring hur vi ska börja våga prata om sexuell hälsa.
Stefan föreläser till en bred publik och tidigare uppdragsgivare är bla universitet, högskolor, folkhögskolor, socialtjänst, kommunal verksamhet, försäkringskassan, föreningar, regional verksamhet, politiker, tjänstemän inom kommun och region, organisationer, assistansbolag m.fl.
Stefan har över 20 års erfarenhet av att arbeta och engagera sig i frågor om sexuell hälsa för personer med funktionsnedsättning av både medfödd och förvärvad orsak.
Stefan har skrivit boken “Det börjar med K, en bok om att möta frågor om sexuell hälsa utifrån fysisk funktionsnedsättning”
Stefan handleder i olika typer av verksamheter bl.a på olika boenden, dagliga verksamheter och i assistansgrupper.
Stefan Balogh erbjuder handledning inom området sexuell hälsa och funktionsnedsättning.
Handledningen syftar till att ge ett bredare perspektiv inom området och samtal kring professionellt kontra privat förhållningssätt.
Handledningen rör sig också kring frågor om gränssättning och rättigheter för både profession och person. Den kartlägger och analyserar sexuella utmaningar i verksamheten.
Stefan handleder i olika typer av verksamheter bl.a på olika boenden, dagliga verksamheter och i assistansgrupper.